Budapest2008.reismee.nl

De tweede K-week (holiday)

Budapest 02 - 05 November ‘08

Liefste dagboek! (Sara)

Na Hanne's relaas van onze heerlijk zalig uitstapje naar Györ en Vienna is het weer mijn beurt om een stukje van ons leven te posten! Heb de voorbije vijf dagen bezoek gekregen van mijn allerliefste oudjes en broertje! Vijf dagen rondhossen in Budapest en omstreken met de pijnlijke voeten en zware benen als gevolg! Ik heb tussen mijn lessen van woensdag donderdag en vrijdag door, met hen mee Budapest (her)verkend en in het weekend heb ik samen met hen rondgetourd in de omgeving van Budapest met een busje en gids! Heel interessant en we zijn zelfs even in Slovakije geweest (check!!). Ze hebben zowat alle belangrijke monumenten en plekken gezien en zijn deze middag met een relaxed gevoel naar huis gegaan na een ochtendje zwaar genieten in the thermal baths van Szecheny!! Met een zon van 25° hebben we met z'n allen nog van een warme veel te late na-zomerdag genoten en heb ik ze daarna gedag gezegd met een extra bagage/valies voor mijn terugkomst!! Deze terugkomst van mezelve en Hanne is gepland op 22 December in Belgie (off course) dus vrienden en allen, nog slechts een anderhalve maand te gaan en dan zit ons avontuur er helaas al weer op...snif! De tijd vliegt en ik denk dat niemand hier beseft hoezeer we elkaar niet gaan missen. One big family!!

Deze week wordt redelijk rustig aangezien er velen naar huis zijn en 4 anderen zijn richting Polen met de auto om daar alles te gaan bezoeken!!!

Vrijdag 31 Oktober: hebben we Halloween feestelijk gevierd in Morrison's met rondom ons opzwepende muziek, verkleede menschen en veel te jonge meisjes met veel te grote jongens erbij! Maar een heel geslaagd feestje en tevens hebben we dan ook de meeste erasmussers gedag gezegd aangezien zij hun mammie en pappie niet konden missen! Nu zitten we hier nog met z'n 4tjes en we hebben het reuze naar onze zin!!

Zaterdag en zondag: Zoals eerder gezegd heb ik(Sara) met de oudjes Szentendre en Viségrad en Esztergom bezocht terwijl Hanne en Cécile deze stadjes hebben bezocht op zondag terwijl ik zwaar uitgeput in de kamer ben gebleven!

Maandag 03 November: was een ordinary day met eten kopen, wassen en kuisen (mooie huismoeders). We hebben de dag wel feestelijk beeindigd in de klimzaal (boulder) om onze klimvaardigheden te ontwikkelen. Dit was zonder touwen en met matten op de grond dus wanneer je valt, is het niet pijnlijk! De boulderroom was vrij moeilijk voor Hanne en mij maar we hebben er een mooie ervaring bij en veel spierpijnen en de voorarmen!! Wegens een te lui gedragd van ons gedrieen, zijn we die avond nergens meer geraakt (tot ergernis van Pablo die op ons wachtte op een feestje) maar we hebben in de plaats hiervan een mooie film bekeken in een bijna lege dormitory!

Dinsdag 04 November: Doordat wij erasmusstudenten zijn, hoeven wij in de K-weeks geen speciale kampen te volgen, hierdoor hebben we dus steeds vakantie! Maar aangezien het deze week een heel interessant programma is, besloten we toch aan enkele sporten mee te doen. Zo trokken we om 11u naar de gym om een lesje ropeskipping te volgen, mijn stokpaardje! Het was heel leuk en voor Hanne en Cécile hun eerste keer! Met vele basisoefeningen en truukjes hebben ze aangenaam kennis gemaakt met wat mijn sport isJ!!

Ik vond het ook zeer leuk dus iedereen blij!! Doordat het zo rustig is, hebben we voor de eerste keer onze Belgische boeken opgeslagen en aan het studeren geslagen! Marketing here we go! Na ons studienamiddagje, zijn we na het eten gehaast vertrokken naar Sven (Austria) om een verjaardag te vieren van Max (also autrian). Met zelfgemaakte Belgische pudding (waarvoor dank aan de mama, met echte cote d'or chocolade) wiebelden we naar de flat van het feest! Onze pudding werd meer dan gesmaakt en met een long drink in de hand verliep de avond vlotjes!! We hebben de avond verdergezet in Köplung (cafe) met nog meer erasmussers! We zijn zwaar aan het tafelvoetballen geslagen en hierbij heeft sara (mezelf) een massage en een dinertje gewonnen!! Jaja ik ben goed! Helaas had Pablo iets te diep in het glas gekeken waardoor we een hilarische terugtocht hebben beleefd! Aangezien hij ook te dronken was, hebben we de nacht doorgebracht in zijn kamer met drie lege bedden van de Grieken die weg zijn! Een leuk logeerpartijtje en deze morgen zijn we ook met z'n allen terug naar een andere boulderroom gegaan om te gaan klimmen (of te oefenen). We kregen een beetje les van de school en daarna hebben we zelf nog doorgedaan tot we erbij neervielen van de pijn en stijfheid van maandag!

Op onze verdere planning staan vanavond nog een ander verjaardagsfeestje van een classmate en verder gaan we morgen naar de Opera!! Elektra is de voorstelling en we hebben kaartjes weten te bemachtigen voor slechts 3,5€!!! Wij zijn blij en wij denken aan jullie!

Bij deze wens ik jullie een mooie week in Belgie, hier blijft de zon schijnen en wordt onze zomer nog maar eens verlengd! Het lijkt abnormaal mja wij klagen niet!!

Groetjes daar en tot mails of schrijfs!

Sara